Call for papers 2025

2024-06-11

I mars gav vi ut det fjärde numret av Äldre i Centrum Vetenskapligt supplement, ÄiCVS, en vetenskaplig tidskrift på svenska inom äldre- och åldrandeområdet. Nu laddar vi för nästa nummer och eftersöker studier som skulle passa i vår tidskrift och som du vill ska nå ut till en bredare, svensk läsekrets. Forskar du vid universitet och högskola, eller har du skrivit en rapport för en FoU, som skulle kunna få vidare spridning? Eller har du kanske varit handledare till ett masterarbete som förtjänar att publiceras vetenskapligt? Då ska du höra av dig till oss.

Vårt mål är att publicera originalartiklar löpande på webben, efter sedvanlig revisionsprocess tillsammans med vår redaktion, vårt vetenskapliga råd och oberoende granskare. För att kunna komma med i 2025 års pappersutgåva vill vi helst ha ert manuskript senast 1 september 2024, men ibland hinner vi få in senare inkomna manus i tidskriften, så hör av er med frågor eller för att berätta om era planer.

Utförliga författarinstruktioner finns här på vår hemsida. Vi publicerar alla artiklar som open access, helt utan avgifter. Tidskriften ges ut av Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum.

Kontakta gärna redaktionen för att diskutera ett möjligt bidrag eller andra frågor: mikael.milden@aldrecentrum.se